Turška jajca je najnovejši trend za zajtrk

Turška jajca, znana tudi kot cilbir, so okusna in hranljiva jed za zajtrk, pripravljena iz poširanih jajc, česnovega jogurta in začinjenega masla. Toda kaj točno so turška jajca in kako jih postrežemo? Turška jajca so pripravljena iz dveh preprostih sestavin, poširanih jajc in česnovega jogurta. Jogurt je običajno grški jogurt, lahko pa uporabite katero koli vrsto jogurta, ki vam je všeč. Česen naribamo ali zdrobimo in ga vmešamo v jogurt skupaj s soljo, poprom in drugimi zelišči ali začimbami.

Jajca se kuhajo v vreli vodi, dokler se beljaki ne strdijo, rumenjaki pa so še vedno tekoči. Jajca nato položimo na česnovi jogurt in jih prelijemo z začinjenim maslom. Pikantno maslo pripravimo tako, da stopite maslo in mu dodate kosmiče rdeče paprike ali alepski poper. Turška jajca so okusna in nasitna jed za zajtrk, ki je kot nalašč za hiter in enostaven obrok. So tudi dober vir beljakovin in kalcija. Ko boste naslednjič iskali novo idejo za zajtrk, poskusite turška jajca!
(Foto: Pexels, Getty Images)