Ne delajte te napake pri pripravi domače majoneze

Ste ljubitelj domače majoneze? Če je tako, morda delate pogosto napako, ki lahko uniči na koncu vaše rezultate. Najpogostejša napaka pri pripravi domače majoneze je uporaba hladnih jajc. To lahko prepreči, da bi se majoneza pravilno emulgirala, zaradi česar je izdelek tekoč ali skisan. Da bi se izognili tej napaki, uporabite jajca sobne temperature. Emulgiranje majoneze lahko pospešite tudi tako, da olje dodajate počasi, v enakomernem toku.
Če se vam zgodi, da je majoneza tekoča ali skisana, ne obupajte! To lahko popravite na več načinov.

Eden od načinov je, da v skledo dodate žličko gorčice in nato počasi stepate razbeljeno majonezo z gorčico, dokler ne postane spet emulgirana.
Drugi način za popravilo razbeljene majoneze je, da v skledo dodate svež jajčni rumenjak in nato počasi stepate razbeljeno majonezo v rumenjak, dokler ne postane ponovno emulgirana.
(Foto: Getty Images)