Ne boste verjeli, kako sladka je zamrznjena koruza v primerjavi s svežo!

Morda mislite, da je sveža koruza vedno slajša od zamrznjene, vendar se motite! Pravzaprav je lahko zamrznjena koruza zaradi postopka, imenovanega hitro zamrzovanje, še slajša od sveže. Ko je koruza pobrana, se sladkorji spremenijo v škrob. To je naraven proces, ki pa pomeni, da sveža koruza sčasoma izgubi svojo sladkost. Pri hitrem zamrzovanju koruze se ta proces ustavi, sladkorji ostanejo v koruzi in se ohrani njena naravna sladkost. Če torej iščete najslajšo možno koruzo, posezite po zamrznjeni. Ne boste razočarani!

Tukaj je še nekaj drugih razlogov, zakaj je zamrznjena koruza lahko slajša od sveže
Svežo koruzo pogosto poberejo, še preden popolnoma dozori, da bi jo prej spravili na trg. To pomeni, da imajo sladkorji v koruzi manj časa za razvoj. Zamrznjena koruza je običajno pobrana na vrhuncu zrelosti in nato takoj zamrznjena. Tako se zagotovi, da koruza ohrani največjo sladkost. Zamrznjena koruza se pogosto obdeluje s tehniko, imenovano blanširanje, ki pomaga ohraniti okus in hranilne snovi v koruzi. Seveda ima sveža koruza tudi nekatere prednosti. Na primer, ima bolj svež okus in čvrstejšo strukturo. Če pa iščete najbolj sladko koruzo, je prava izbira zamrznjena koruza.
Ko boste naslednjič v trgovini z živili, se ne bojte poseči po zamrznjeni koruzi. Morda vas bo presenetila s svojo sladkostjo!
(Foto: Getty Images)