Macerirane jagode kot dodatek slanemu prigrizku? Preizkusite ta recept Gordona Ramsaya za okusen in enostaven prigrizek

Macerirani jagodni prigrizki z balzamičnim kisom, črnim poprom in drobtinami fete so edinstvena sladica, ki je okusna kombinacija sladkosti jagod s pikantnostjo balzamičnega kisa in kremasto teksturo sira feta.
Gordon Ramsay in macerirane jagode kot slan prigrizek
Svetovno znani kuharski mojster Gordon Ramsay se je izkazal s svojim kuharskim mojstrstvom in ustvaril okusen prigrizek iz maceriranih jagod z balzamičnim kisom, črnim poprom in drobtinami fete. S svojo natančnostjo in ustvarjalnostjo je to sladico povzdignil na nov nivo popolnosti in ustvaril pravo senzacijo med okusi.
Pripravite to slavno sladico. Potrebujete le:
- Jagode
- Balzamični kis
- Začimbe
- Testo
- Kremo za kuhanje
- Feta sir
- Rukolo
- Rumenjak
Postopek:
Jagode narežite na rezine in jih posujte s sladkorjem ter pokapajte z balzamičnim kisom. Začinite po okusu (Gordon je uporabil timijan in črni poper) in dobro premešajte. Jagode postavite na stran in se lotite peciva.
Listnato testo razrežite na pravokotnike. V posodi zmešajte kremo za kuhanje in nadrobljeno feto. Posolite in razporedite na sredino pravokotnika, tako da ostane 1 centimeter praznega roba. Rob premažite z rumenjakom in postavite v pečico za toliko časa, da se testo zlato rjavo zapeče.
Pečeno testo s feto obložite z rukolo in na vrh položite macerirane jagode.
To jed postrezite kot sladico, predjed ali pa kot okusen prigrizek na zabavi ali pikniku. Dober tek!