Ta lazanja bo spremenila vaše življenje

Lazanja je klasična italijanska jed, ki se jo običajno postreže za večerjo. Kaj pa, če vam povemo, da lahko lazanjo uživate tudi za zajtrk? Tako je, govorimo o jajčni lazanji! Jajčna lazanja je okusen preobrat tradicionalne jedi. Pri jajčni lazanji namesto testenin uporabljamo kuhana jajca kot “rezance”. Zaradi tega je lazanja lažja in bolj puhasta, poleg tega pa ima tudi bolj kremasto teksturo.
Za pripravo jajčne lazanje potrebujete jajca, mleko, sol, poper in svoje najljubše sestavine za zajtrk. Uporabite lahko klobaso, slanino, šunko, sir, zelenjavo ali karkoli drugega, kar vam je všeč.

Ko imate sestavine, preprosto stepite jajca in mleko. Po okusu začinite s soljo in poprom. Nato v pekač položite jajčno zmes s sestavinami za zajtrk. Pecite, dokler lazanja ni pripravljena in zlato rjava. Jajčna lazanja je odličen način za začetek dneva. Je krepka, nasitna in polna beljakovin. Ko boste naslednjič iskali okusen in nasiten zajtrk, poskusite z jajčno lazanjo!
(Foto: Getty Images, Pexels)