Pripravimo najboljše burgerje po receptu Nike Krmec

Nika Krmec je slovenska vplivnica, ki zelo rada eksperimentira v kuhinji. Zase in za svoje najbližje pripravlja najrazličnejše obroke, ki izgledajo zelo okusno. Z nami je delila svoj recept za pripravo najboljšega burgerja.

Domači burgerji so priljubljena izbira za vse, ki radi kuhajo in uživajo v okusnih jedeh. Velika prednost domačih brugerjev je, da lahko sestavine prilagodite svojemu okusu in prehranskim preferencam. Odločite se lahko za kakovostno, lokalno meso, zelenjavne polpete, svežo zelenjavo, žemljice pa lahko pripravite sami. Poleg tega lahko nadzorujete količino dodane soli, maščobe in drugih začimb.
Priprava domačih burgerjev od samega začetka, vključno s peko hlebčkov za burgerje, je prava kulinarična pustolovščina. To je recept, ki ga je z nami delila Nika Krmec.

Burger hlebčki
Sestavine:
- 390 g moke
- 25 g sladkorja
- 25 g soli
- 180 ml toplega mleka
- Aktivni suhi kvas
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- 50 g masla
POSTOPEK:
1. V posodi zmešajte skupaj moko, sol in sladkor.
2. V toplo mleko dodamo kvas, premešamo in pustimo 5-7 minut.
3. Kvas z mlekom prelijemo čez moko in pričnemo mešati na nizki stopnji. Med mešanjem dodamo eno celo jajce in nato samo rumenjak. Hitrost mešanja nastavite na srednje nizko nekje 5 minut, dokler ne nastane groba krogla testa.
4. Začnite dodajati zmehčano maslo po eno žlico. Pustite, da se vsaka žlica masla popolnoma zmeša in vgnete v testo, preden dodamo drugo. Delamo počasi, približno 5 min.
5. Ko je testo gladko in se ne lepi več na straneh sklede, položite testo na delovno površino in ročno gnetite 1-2 minuti. Oblikujte kroglo in jo položite v skledo, namazano z maslom. Pokrijte in pustite vzhajati za 1 uro ali dokler se testo ne podvoji.
6. Ko je vzhajanje končano, razdelite testo na poljubno velike kose. Oblikujte bunse ali žemljice in jih položite na pekač obložen s peki papirjem. Pokrijte s plastično folijo in pustite vzhajati še eno uro.
7. Žemljice narahlo premažite z mešanico: 1 jajce in 1 žlica mleka, posujte z sezamovimi semeni in pecite 16-18 min oz do zlato rjave barve na 200 stopinj.
Burger omaka
- 2 žlici grškega jogurta
- 1 žlička gorčice
- 1 žlica burger omake
- Sveža bazilika
- Ščepec soli
Piščanec
Zdrobila sem čips in piščanca spekla v čipsovi obleki. Predhodno sem dala peči v pečico celo glavo česna za 35 min na 200 stopinj. Maslu sem dodala česen, peteršilj in parmezan in pečenega piščanca pomazala v omaki. V preostali omaki sem na hitro popekla še paradižničke in jih dodala na vrh burgerja.
GRAJENJE BURGERJA:
1. Omaka
2. Meso po izbiri
3. Burrata
4. Solata po izbiri
5. Paradižnički
Povezava: https://www.instagram.com/tv/CghYnfYDL4e/?id=2891700702613913118_439023077
Error: No feed found.
Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.
Foto: Instagram/nikakrmec