Avokadov toast po receptu Gordona Ramsaya

Svetovno znani kuharski mojster, Gordon Ramsay, si za zajtrk pripravi popularno jed, ki je zaslovela po vsem svetu, za pripravo pa je zelo enostavna. To je avokadov toast s poširanim jajcem.
Avokadov toast je postal prava kulinarična zvezda. Je priljubljen klasični zajtrk ali brunch po vsem svetu. Avokadov toast je primeren za vse, ki iščejo okusen, zdrav in hranljiv zajtrk za lep začetek dneva.

Osnova avokadovega toasta je seveda zrel avokado, ki ga pretlačimo do kremaste teksture. Enakomerno ga razporedimo po popečenem kruhu in začinimo s soljo, poprom in drugimi začimbami po želji. Avokadov toast lahko po želji tudi izboljšate z raznimi dodatki, kot so narezan paradižnik, jajce, dimljen losos, feta sir ali kapljica olivnega olja.
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay je svoj avokadov toast izboljšal s posušenim paradižnikom, poširanim jajcem in zelenjem (lahko uporabite tudi rukolo ali mlado špinačo).
Zakaj avokadov toast?
Avokado je hranilna moč, polna zdravih mononenasičenih maščob, vlaknin, vitaminov in mineralov. Pretlačen avokado ima kremasto, masleno teksturo, ki se lepo poda s hrustljavostjo popečenega kruha. Avokadov toast je zelo okusen in hkrati enostaven za pripravo.