Poznate ta trik kako stopiti čokolado v mikrovalovni pečici, ne da bi se vam pri tem zapekla?

Topljenje čokolade v mikrovalovni pečici je hiter in enostaven način, vendar lahko naredite veliko napako, ki bo uničila vašo čokolado. Katera je ta napaka? To je pregrevanje čokolade! Če je čokolada pregreta, se lahko zapeče in postane zrnata. To se zgodi, ker se kakavovo maslo v čokoladi loči od trdnih snovi.
Kako se lahko izognete tej napaki?
Čokolado talite v kratkih presledkih in med vsakim presledkom premešajte. Tako boste preprečili pregrevanje čokolade.
V nadaljevanju so opisani koraki za topljenje čokolade v mikrovalovni pečici, ne da bi se čokolada zapekla
Čokolado nalomite na majhne, enakomerne koščke in jih položite v posodo, primerno za mikrovalovno pečico. Segrevajte jo v kratkih sunkih po 20-30 sekund in po vsakem krogu dobro premešajte. Ta metoda zagotavlja enakomerno topljenje in preprečuje pregrevanje.

Tukaj je še nekaj nasvetov za taljenje čokolade v mikrovalovni pečici
Uporabite suho posodo. Voda lahko povzroči, da se čokolada zapeče. Čokolade v mikrovalovni pečici ne segrevajte predolgo. Zaradi pregrevanja se bo strdila. Čokolado pogosto mešajte. Tako preprečite, da bi se čokolada pregrela in zapekla. Z upoštevanjem teh nasvetov lahko v mikrovalovni pečici stopite čokolado, ne da bi se zapekla. Zato uživajte v čokoladnih dobrotah!
(Foto: Getty Images)