Odličen recept iz domačih bučk

Bučke so s svojim blagim okusom in nežno teksturo priljubljena poletna sestavina različnih jedi. Ta vsestranska zelenjava ponuja številne kulinarične možnosti in prehranske koristi.
Zaradi preprostega gojenja in plodnosti so priljubljena izbira za domače vrtnarje, ker dajejo obilico zelenih plodov.

Prehranska moč
Bučke vsebujejo malo kalorij, a veliko esencialnih hranil. So dober vir vitaminov, kot so A, C in K, ter mineralov, kot sta kalij in mangan. Zaradi visoke vsebnosti vode vas v poletni vročini ohranja hidrirane.
Zaradi blagega okusa in nežnega mesa so bučke v kuhinji izjemno vsestranske. Uživamo jo lahko surovo v solatah, kot dušeno prilogo ali sestavino v rižoti ali omakah.
Na žaru dobijo rezine bučk čudovit dimljen okus, ki ga lahko izpopolnimo z zelišči in začimbami.
Za vas imamo enostaven recept za bučkin narastek s sirom.

Sestavine, ki jih potrebujete za pripravo bučkinega narastka:
- 400 g bučk
- 4 jajca
- 100 g feta sira
- 50 g sira
- Sol in poper
- Muškatni orešček
- Čili
Bučko naribamo in posolimo ter postavimo na stran, da spusti vodo. Razžvrkljamo jajca in jim vmešamo nadrobljeno feto ter odcejene bučke.
Dobro premešamo ter zmes vlijemo v pekač. Po vrhu jo posujemo s sirom in začimbami.
Postavimo v pečico, segreto na 190 stopinj celzija. Bučni narastek pečemo 35 minut in postrežemo. Dober tek!