Skrivnost za vedno sočno in aromatično meso
Ali ste vedeli, da vam morda ni treba začiniti obeh strani mesa? Res je, po mnenju kuharskih strokovnjakov ni vedno treba začiniti obeh strani mesa. Pravzaprav obstaja nekaj razlogov, zakaj bi bilo bolje začiniti samo eno stran.
Debeli kosi mesa
Če pripravljate debel kos mesa, kot je zrezek ali pečenka, boste želeli začiniti obe strani. Tako bo imela začimba dovolj časa, da prodre v meso in enakomerno razporedi okus.
Tanki kosi mesa
Če pripravljate tanek kos mesa, kot so piščančje prsi ali ribji file, lahko začinite le eno stran. To pa zato, ker bo začimba med kuhanjem lahko dosegla tudi drugo stran mesa.
Aromatične marinade
Če meso mariniramo, ga pred kuhanjem ni treba začiniti. Marinada bo že dodala okus mesu, zato mu ni treba dodajati več soli in popra.
Torej, ko boste naslednjič kuhali meso, premislite, ali morate res začiniti obe strani. Morda boste presenečeni, če začinite le eno stran.
(Foto: Getty Images)