S temi triki boste rešili ponesreči presoljeno juho

Zelo pogosto se nam zgodi, da ponesreči presolimo juho, omako ali enolončnico. Obstaja nekaj rešitev, kako popraviti takšno jed. Tukaj je nekaj trikov, ki vam bodo zagotovo prišli prav.

Redčenje
Redčenje je najpreprostejši način za zmanjšanje slanosti juhe. Dodajte več nesoljene tekoče osnove ali vode. Če pa se poda k receptu, pa lahko dodate tudi nesoljeno paradižnikovo mezgo.
Dodajanje škroba
Sestavine, ki vsebujejo škrob lahko pomagajo absorbirati sol. Presoljeni juhi ali omaki dodajte krompir, riž ali testenine. Ti bodo med kuhanjem vsrkali nekaj soli. Ko so kuhani, jih odstranite iz juhe in uporabite kot prilogo.

Uporabite kislino
Če se poda k receptu, presoljeni juhi dodajte majhno količino limoninega soka ali jabolčnega kisa. Bodite pozorni, da juhe ne zakisate preveč.

Mlečni izdelki ali smetana
Presoljeni jedi lahko dodate mlečne izdelke. Če je to primerno za recept vaše omake ali juhe, lahko kanček mleka, smetane ali jogurta ublaži slanost.
To so triki, ki lahko ublažijo slanost vaše jedi. Da bi se v prihodnosti izognili pretiravanju s soljo, si sproti beležite količine soli, ki ste jih dodali v recepte.
Foto: pexels.com