Tako pripravimo hrustljavo ocvrto čebulo

Ocvrta zlata čebula s svojo hrustljavo teksturo in bogatim okusom popestri številne jedi.
Ocvrta čebula je priljubljena sestavina v kuhinjah po vsem svetu. Ima pomembno vlogo v jedeh, kot so biryani v indijski kuhinji ali pa francoska čebulna juha v francoski kuhinji.
Kako do bogatega sladkega okusa? Pri cvrtju se naravni sladkorji v čebuli karamelizirajo, to pa daje čebuli sladek in slan okus. Zaradi tega je ocvrta zlata čebula vsestranska sestavina, ki dopolnjuje najrazličnejše jedi, od burgerjev do solat in drugih.
Hrustljavo ocvrta zlata čebula v eni minuti!
Priprava ocvrte zlate čebule doma je zelo enostaven postopek.
Čebulo narežite na tanke rezine in jo razporedite na pladenj.

Sušite jo 5 ur ali pa kar čez noč. Segrejte ponev z oljem in vanjo stresite posušene rezine čebule. Cvrite toliko časa, da postane zlato rjava in hrustljava.
Ocvrto hrustljavo čebulo odcedite in jo položite na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.
Postrezite jo kot hrustljavo prilogo ali pa kot dodatek burgerjem, sendvičem, juham ali hot dogom.