Če boste upoštevali te nasvete, bodo vaše palačinke najboljše

Palačinke za zajtrk so najboljši začetek dneva. Mnogi jih obožujejo zaradi njihove puhaste teksture in neskončnih možnosti prelivanja in dodatkov. Če se želite izpopolniti v peki palačink, upoštevajte te preproste nasvete.

Triki do popolnih palačink
Kakovostne sestavine:
Začnite s svežimi in kakovostnimi sestavinami,. Uporabite sveža jajca, kakovostno moko in pravi izvleček vanilje. Vse to lahko opazno spremeni okus in strukturo vaših palačink.
Pravilno mešanje:
Izogibajte se pretiranemu mešanju testa za palačinke. Zaradi pretiranega mešanja lahko vaše palačinke postanejo trde. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo; nekaj grudic je v redu.
Konsistenca testa:
Testo za palačinke mora gosto, vendar tekoče. Če je pregosto, bodo palačinke težke, če pa je preredko, se bodo preveč razlezle in raztrgale ob obračanju.

Čas počivanja:
Testo za palačinke mora pred peko nekaj minut počivati, da se moka popolnoma navlaži in palačinke postanejo bolj puhaste.
Uporabite pinjenec:
Če imate možnost, namesto navadnega mleka uporabite pinjenec. Kislina pinjenca reagira s pecilnim praškom, to pa poveča vzhajanje in testo postane bolj puhasto.
Pecilni prašek in soda bikarbona:
S kombinacijo pecilnega praška in manjše količine sode bikarbone bodo palačinke lažje vzhajale in bile bolj lahke.
Segrevanje ponve:
Predhodno segrejte ponev, da se palačinke začnejo takoj peči in se na zunaj zlato rjavo obarvajo.

Tehnika obračanja:
Pred obračanjem palačink počakajte, da se na površini naredijo mehurčki. To pomeni, da je spodnji del palačinke pečen. Lopatko za obračanje nežno potisnite pod palačinko in jo s hitrim gibom obrnite.
Ne pritiskajte navzdol:
Med peko palačink ne pritiskajte z lopatico. S tem lahko palačinke postanejo manj puhaste.
Eksperimentirajte z dodatki:
V testo dodajte cimet, vaniljev sladkor, koščke čokolade, borovnice ali narezane banane in tako poskrbite za kreativne okuse palačink.

Foto: pixabay.com