To je sestavina, ki bo naredila vašo stepeno smetano bolj lažjo in puhasto

Imate radi stepeno smetano? Vendar sovražite, da je lahko tako mlačna? Imamo rešitev za vas! Najboljši način za sladkanje stepene smetane je sladkor v prahu. Sladkor v prahu ima manjše kristale kot kristalni sladkor, kar pomeni, da se lažje raztopi in ne obteži smetane. Tako je stepena smetana lažja, bolj puhasta in tudi bolj sladka.
Kako to storite
Posodo za mešanje in metlice za stepanje vsaj 30 minut hladite v hladilniku. V ohlajeno skledo vlijte 1 skodelico hladne smetane. Dodajte 2-4 žlice sladkorja v prahu, odvisno od želene stopnje sladkosti. Smetano stepajte na srednje visoki hitrosti, dokler se ne oblikujejo mehki vrhovi. Dodajte čajno žličko vanilijevega ekstrakta in stepajte, dokler se krema ne združi. Takoj postrezite ali pa jo shranite v hladilniku za pozneje.

Vaša stepena smetana bo tako lahka in puhasta, da se ne boste nikoli več vrnili k navadnemu sladkorju!
(Foto: Getty Images)