Je vaša paradižnikova omaka vedno prekisla? Ta enostaven trik jo bo zagotovo popravil

Ste že povsem naveličani preveč kisle paradižnikove omake? Tukaj je preprost trik, ki bo rešil vašo jed – dodajte korenček! Korenje je naravno sladko in lahko pomaga uravnovesiti kislost paradižnika. Preprosto olupite cel korenček, ga podušite v paradižnikovi omaki in ga pred serviranjem odstranite. Korenje bo omaki dodalo nežno sladkobo, ne da bi bila ta preveč sladka. Dodal bo tudi pridih super okusa in kompleksnosti.
Ko boste naslednjič pripravljali paradižnikovo omako, ne pozabite dodati še korenčka! To je res zelo preprost trik, zaradi katerega bo vaša omaka še boljšega okusa.

Še nekaj zanimivosti samo za vas
Korenje vsebuje naravne sladkorje, ki lahko pomagajo uravnovesiti kislost paradižnika. Korenje vsebuje vlaknine, vitamine in minerale, zato je zdrav dodatek h paradižnikovi omaki. Če želite paradižnikovi omaki dodati korenček, ga lahko olupite in narežite na majhne koščke. Korenje dodajte omaki in kuhajte približno 30 minut. Nato ga pred serviranjem odstranite. Paradižnikovi omaki lahko dodate tudi drugo zelenjavo, na primer čebulo, zeleno in česen. Ta zelenjava bo omaki dodala okus in globino.
(Foto: Getty Images)