To je najboljši trik za zamrzovanje domačega paradižnika

Paradižnike lahko zamrznete cele, razpolovljene ali narezane na kocke, odvisno od tega, kako jih nameravate uporabiti pozneje. Zamrzovanje paradižnika pa lahko vpliva na njegovo teksturo. Če pred zamrzovanjem paradižnik narežemo, lahko po odmrznitvi postane mehak in kašast. Zato je najbolje, da zamrznjene paradižnike uporabljamo v kuhanih jedeh, kot so omake, juhe in enolončnice.
Pri uporabi zamrznjenega paradižnika ga pred kuhanjem ni potrebno odtajati. Zamrznjene dodajte neposredno v jedi. Toplota pri kuhanju jih bo zmehčala.
Uporaben trik pri zamrzovanju paradižnika
Da bi se izognili spremembi teksture, sledite tem korakom.
Paradižnike pred zamrzovanjem dobro operite pod tekočo vodo. Vsakemu paradižniku odstranite zgornji del pri peclju. Na vrečko za zamrzovanje napišite datum priprave in jo napolnite s paradižniki. Vrečko dobro zavežite, pri tem pa bodite pozorni, da iztisnete čim več zraka. Vrečko s paradižniki postavite v zamrzovalnik in jih porabite tekom zime.
(Foto: pixabay.com)