Riž, ki ga morate uporabiti za rižev puding
Ste ljubitelj riževega pudinga? Če je tako, veste, da lahko vrsta riža, ki ga uporabite, močno spremeni okus in teksturo pudinga. Katera vrsta riža je torej najboljša za rižev puding?
Odgovor je odvisen od tega
Če želite kremast in gladek puding, uporabite kratkozrnati riž, kot je arborio ali suši riž. Ti riži imajo visoko vsebnost škroba, ki pomaga, da vpijejo mleko in sladkor ter ustvarijo bogato, kremasto teksturo. Če imate raje bolj žvečljiv puding, lahko uporabite srednjezrnati riž, kot sta basmati ali jasminov riž. Ti riži vsebujejo manj škroba, zato ne bodo tako kremasti kot kratkozrnati, vendar bodo še vedno mehki in okusni.
Če iščete bolj zdravo možnost, lahko uporabite tudi rjavi riž. Rjavi riž je polnozrnat, zato vsebuje več vlaknin in hranilnih snovi kot beli riž. Vendar pa bo njegovo kuhanje trajalo dlje in ne bo tako kremast kot beli riž.
Tako da, to je to! Najboljša vrsta riža za rižev puding je odvisna od vaših osebnih preferenc. Eksperimentirajte z različnimi vrstami riža, da najdete tisto, ki vam je najbolj všeč.
(Foto: Getty Images)