Najboljši trik vseh trikov! Karamelizirana čebula v posodicah za ledene kocke?

Ste utrujeni od zapravljanja časa za karameliziranje čebule? Namesto tega jo zamrznite v posodicah za ledene kocke! Ta preprost trik vam bo prihranil ure v kuhinji.
Karamelizirana čebula je okusna in vsestranska sestavina, vendar je njena priprava lahko dolgotrajna. Če nimate časa ali potrpljenja za karameliziranje čebule iz nič, jo lahko namesto tega zamrznete v pladnjih za ledene kocke. Tako boste prihranili ure v kuhinji in zagotovili, da boste imeli vedno pri roki karamelizirano čebulo za svoje najljubše recepte.
Če želite zamrzniti karamelizirano čebulo v pladnjih za ledene kocke, sledite naslednjim korakom:
Čebulo karamelizirajte po svojem najljubšem receptu. Čebulo pustite, da se popolnoma ohladi. Čebulo enakomerno razdelite v posodice za ledene kocke. Čebulo zamrzujte vsaj 2 uri ali čez noč. Ko je čebula zamrznjena, jo vzemite iz pladnjev za ledene kocke in jo shranite v vrečko ali posodo za zamrzovanje.
Ko ste pripravljeni uporabiti zamrznjeno karamelizirano čebulo, jo preprosto odmrznite v hladilniku čez noč ali pri sobni temperaturi za nekaj ur. Nato jo dodajte svojim najljubšim receptom, kot so juhe, enolončnice, sendviči ali solate.

Zamrzovanje karamelizirane čebule v posodicah za ledene kocke je preprost in enostaven način, kako prihraniti čas in imeti to okusno sestavino pri roki, kadar koli jo potrebujete. Na kaj še čakate? Poskusite še danes! 🙂
(Foto: Getty Images)