To hitro in enostavno jed je pripravila Rebeka Dremelj

Slovenska pevka zabavne glasbe Rebeka Dremelj nam je že večkrat dokazala, da ji leži tudi kuhanje. Tokrat je pripravila hitro in enostavno kosilo. Piščanec s krompirjem in zelenjavo iz zračnega cvrtnika. Obrok je zelo preprost za pripravo.

Potrebujete:
- Krompir
- Korenje
- Buča
- Šparglji
- Paradižnik
- Piščanec
- Začimbe
Priprava
Zelenjavo olupite in jo narežite na kocke. Položite jo v košaro zračnega cvrtnika in dodajte šparglje. Pokapajte z olivnim oljem in solite. Zelenjavo dobro premešajte, nato pa na vrh položite narezano piščančje meso. Začinite po okusu in zračni cvrtnik nastavite na 20 minut in 190 stopinj. Med pečenjem košaro enkrat potresite, da se zelenjava in piščanec obrneta. Ko zračni cvrtnik zaključi s pečenjem, piščanca z zelenjavo položite na krožnik in postrezite. Dober tek!
Piščanca in zelenjavo lahko pripravimo na različne načine, npr. na žaru, pečenjem, z dušenjem, mešanjem in pečenjem. Raznolikost načinov priprave pripomore, da so obroki zanimivi in okusni.
Piščanca in zelenjavo lahko začinite s številnimi zelišči, začimbami in omakami ter tako ustvarite različne okuse. Obrok lahko zlahka prilagodite svojim okusom. Ta jed je primerna tudi za pripravo vnaprej.
(foto: Instagram/rebekadremelj)