To je enostaven način, kako pravilno odpreti kokosov oreh

Kokos je čudež narave, ki nam ponuja številne kulinarične zmožnosti. Pod lupino se skriva sladka kokosova voda, hranljivo meso in olje. Osvežilna kokosova voda je bogata z elektroliti. Lahko jo nanesemo tudi na kožo, da nam jo navlaži in poživi. Kokosovo meso, ki je vsestransko uporabno in bogato z zdravimi maščobami, se poda tako k slanim kot sladkim jedem ter jim doda izrazit tropski okus.
Kokos je okolju prijazen. Ne potrebuje veliko vode, daje pa nam številne proizvode. V trgovini lahko kupimo kar cel kokosov oreh, vendar ga le s težavo odpremo, da lahko izkoristimo vse uporabne dele tropskega sadeža. Tukaj je videoposnetek, ki nazorno prikazuje pravilen način odpiranja kokosa.
Pomembno je, da iz kokosa najprej odlijemo vodo. Na vrh kokosa naredimo tri luknje z izvijačem, da voda odteče. Nato na primerni podlagi kokosov oreh potolčemo s kladivom, da lupina poči in nazadnje meso izdolbemo z žlico. Obstaja še en enostaven način odpiranja kokosa, ki je prav tako prikazan v videoposnetku.
(Foto: freepik.com)