Takole Patricia Pangeršič pripravi piščanca s papriko po kitajsko

Patricia Pangeršič je osebna fitnes trenerka. Na Instagramu je delila recept za okusnega piščanca s papriko po kitajsko.

To je recept, po katerem je kuhala:
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- Piščančji zrezek
- Riž
- Sojina omaka
- Koruzni škrob
- Česen
- Ingver
- Paprika
- Indijski oreščki
- Zelenjavna osnova
Postopek:
Piščančje meso narežemo na koščke. V skodelici zmešamo sojino omako in koruzni škrob. Dodamo meso in pustimo, da se marinira vsaj 10 minut. Riž skuhamo po navodilu na embalaži.
Na olivnem olju prepražimo nariban ingver in sesekljana stroka česna. Dodamo marinirane piščančje koščke in pražimo 5-8 minut. Meso shranimo na krožniku in na žlički olivnega olja prepražimo narezano papriko. V skodelici zmešamo zelenjavno osnovo, sojino omako in koruzni škrob. V wok dodamo meso, omako, indijske oreščke in premešamo ter kuhamo par minut. Poskusimo in po potrebi začinimo. Postrežemo s kuhanim rižem. Dober tek!
(Foto: Instagram/patricia_pangersic)