Skrivna sestavina za juho restavracijske kakovosti je … Uganete?

Iščete način, kako zgostiti juho, ne da bi ji dodali poleg še dodatne kalorije ali maščobe? Rešitev je zamrznjena špinača! Ta vsestranska zelenjava je polna hranilnih snovi in jo lahko dodate v skoraj vsako juho. Če želite zamrznjeno špinačo uporabiti v juhi, jo preprosto odmrznite v mikrovalovni pečici ali v skledi s toplo vodo. Nato jo dodajte jušni mešanici in kuhajte, dokler se ne segreje. Špinača bo zvodenela in juhi dodala svoj okus in teksturo, zaradi česar bo še bolj okusna.
Tukaj je le nekaj juh, ki jih lahko obogatite z zamrznjeno špinačo
Paradižnikova juha
Juha s piščančjimi rezanci
Juha iz leče
Juha mineštra
Zelenjavna juha
Kremna gobova juha

In ko boste naslednjič kuhali juho, ne pozabite v njo dodati še zamrznjeno špinačo! To je namreč skrivnostna sestavina, ki bo juho zgostila in jo naredila še bolj okusno.
(Foto: Getty Images)