“Včasih mi pa tud kaj uspe.” To je Bine Volčič spekel v krušni peči
Focaccia je okusen italijanski kruh, ki je postal priljubljen po vsem svetu. Za fokačo je značilna ravna in luknjičasta površina, ki jo pogosto krasijo različni domači nadevi in posipi. Cenjena je zaradi nežne sredice, rahlo hrustljave skorje ter aromatične mešanice oljčnega olja in zelišč.
Velik čar pri peki tega italijanskega kruha je kreativnost. Obložite jo s svojimi najljubšimi nadevi. Obložite jo lahko z rožmarinom, olivami, česnom, čebulo, pršutom ali s katerimi koli drugimi dodatki po želji. Obvezno pa jo pokapajte s pravim olivnim oljem.
Kuharski mojster Bine Volčič je fokačo spekel kar v krušni peči in izpadla je čudovito. “Prva fokača v prvič zakurjeni krušni peči,” je zapisal Bine pod objavo na Instagramu, ko je svojim sledilcem pokazal mamljivo italijansko jed.
Do podobne hrustljave fokače lahko pridete tudi sami! Tukaj je nekaj preprostih receptov:
Foto: Instagram/binevolcic