Skrivna sestavina, zaradi katere bo vaš ocvrti krompirček dobil neverjeten okus

Iščete način, kako bi svoje krompirčke dvignili na višjo raven? Poiščite pehtran! To zelišče doda nežen, a aromatičen okus janeža, zaradi katerega bo vaš krompirček izstopal iz množice. Če želite pripraviti pehtranov krompirček, preprosto zmešajte svojo najljubšo vrsto krompirčka z oljčnim oljem, soljo, poprom in izdatno količino sesekljanega pehtrana. Nato jih specite ali ocvrite, da postanejo zlato rjavi in hrustljavi.
To je to! Presenečeni boste, kako okusen in slasten je ta krompirček. Ko boste naslednjič iskali način, kako nadgraditi vaš krompirček, ne pozabite dodati še pehtrana.
Pehtran je dober vir vitaminov A in C ter vlaknin. Pehtran lahko uporabljate svež, posušen ali pa zamrznjen. Pogosto se ga uporablja v francoski kuhinji, lahko pa tudi v drugih jedeh, kot so npr. solate, omake in marinade.

Če želite kar najbolje izkoristiti okus pehtrana, ga dodajte ocvrtemu krompirčku na koncu kuhanja. Tako boste ohranili njegov nežen okus.
(Foto: Pexels, Getty Images)