Skrivna sestavina puhastega peciva je … Že veste?

Ste se že naveličali, da je vaše pecivo vedno zelo gosto in pa težko? Sanjate vedno o lahkem in puhastem pecivu, ki se kar stopi v ustih? Če je tako, potem morate receptom za peko le dodati koruzni škrob.
Koruzni škrob je vrsta škroba, ki je narejen iz koruznih zrn. Gre za belo snov v prahu, ki ima zelo veliko zgoščevalno moč. Koruzni škrob, dodan pecivu, pomaga vpijati vlago in preprečuje nastajanje glutena. Tako nastane lahka in zračna tekstura, ki je odlična za torte, piškote in pa drugo pecivo.
Tukaj je za vas nekaj nasvetov, kako dodati koruzni škrob za puhasto in mehko pecivo
Uporabite razmerje 1 del koruznega škroba in 2 dela moke. Koruzni škrob dodajte suhim sestavinam in dobro premešajte. Testa ne mešajte preveč, saj se lahko razvije gluten in pecivo postane trdo.
Pecivo pecite v ogreti pečici pri ustrezni temperaturi.

S temi nasveti lahko pecivu preprosto dodate koruzni škrob in pecivo bo vedno puhasto in mehko.
Torej, ko boste naslednjič pekli, v recept obvezno dodajte malo koruznega škroba. Presenečeni boste nad razliko, ki jo bo naredil!
(Foto: Getty Images)