Lazanja v samo približno 20 minutah? To je zdaj lahko mogoče s tem trikom
Tradicionalno se lazanja v pečici peče od 30 – 60 minut ali tudi več. Kaj pa, če bi jo lahko pripravili v le nekaj minutah? Z zračnim cvrtnikom lahko lazanjo pripravite v samo približno 20 minutah.
Tukaj je opisano, kako to narediti
Zračni cvrtnik segrejte na 175 stopinj Celzija. Namastite pekač, ki se prilega vašemu cvrtniku. V pekač položite rezance lazanje, omako in sir. Pokrijte z aluminijasto folijo in na zraku cvrite 15 minut. Odkrijte in cvrite še 5 minut oziroma dokler se sir ne stopi in naredi mehurčke. To je to! V 20 minutah ste pripravili lazanjo v zračnem cvrtniku.
Tukaj je še nekaj dodatnih nasvetov za pripravo lazanje v zračnem cvrtniku
Uporabite sveže rezance za lazanjo namesto posušenih. Tako preprečite, da bi se lazanja izsušila. Posode za peko ne napolnite preveč. To bi preprečilo enakomerno pečenje lazanje. Na polovici pečenja lazanjo obvezno preverite, da ne bo preveč porjavela. Če je, jo pokrijte z aluminijasto folijo, da se ne zažge. Pred rezanjem in serviranjem pustite lazanjo nekaj minut počivati. Tako se bodo okusi lažje prepletli in prepojili med seboj.
(Foto: Getty Images)