Uganete kje je treba hraniti kečup?

O tem, ali je kečap treba hraniti v hladilniku, se že razpravlja leta in leta. Nekateri prisegajo na to, da ga hranijo v hladilniku, saj tako ohranijo njegov okus in svežino, drugi pa pravijo, da ga lahko pustijo kar na polici v shrambi. Kdo ima torej prav?
Resnica je odvisna od tega
Neodprt kečap lahko v shrambi hranite do enega leta. Ko ga odprete, pa se kislost paradižnika začne razkrajati, kar lahko povzroči razvoj bakterij. Če kečap hranite v hladilniku, lahko ta proces upočasnite in ga ohranite svežega dlje časa.
Če torej želite čim bolj podaljšati rok trajanja kečapa, ga je najbolje po odprtju hraniti v hladilniku. Če pa ga boste porabili v približno enem mesecu, ga lahko pustite na polici v shrambi.
Seveda je tu tudi vprašanje vaših osebnih preferenc. Nekateri ljudje preprosto ne marajo hladne, tekoče teksture kečapa v hladilniku. Če spadate mednje, potem vsekakor pustite kečap v shrambi. Odločitev o tem, ali želite kečap shraniti v hladilniku ali ne, je torej odvisna od vas. Pazite le na to, da preverite rok trajanja in ga porabite, preden se pokvari.

Tukaj je nekaj dodatnih nasvetov za shranjevanje kečapa
Kečap tesno zaprite, da vanj ne pride zrak.
Kečapa ne shranjujte v bližini virov toplote, kot sta npr. štedilnik ali pečica.
Zavrzite kečap, ki ima plesen ali druge znake kvarjenja.
(Foto: Pexels, Getty Images)