To so preprosti triki za izboljšanje vaše vsakodnevne kave

Za pripravo najboljše kave, ki bo navdušila vaše brbončice, sta potrebna natančnost in kanček eksperimentiranja. Za vas smo poiskali nekaj nasvetov za izboljšanje vaše vsakdanje kave.
Pri kavi je bistvenega pomena kakovost zrn. Priskrbite si sveža, visokokakovostna kavna zrna, da ohranite okus.
Kavo zmeljite tik pred kuhanjem, da ohranite nežna olja in okuse. Upoštevajte priporočeno razmerje med kavo in vodo. Standardno je 1 do 2 žlici kave na 180 ml vode, seveda pa jo lahko prilagodite po vašem okusu.
Uporabljajte čisto, filtrirano vodo. Optimalna temperatura vode je med 90 °C in 96 °C. Preučite različne načine kuhanja in izberite tistega, ki vam najbolj ustreza. Metode so prelivanje, francoska stiskalnica, AeroPress ali aparat za pripravo espressa. Vsaka metoda drugače ekstrahira okuse.
Bodite pozorni na čas kuhanja. Če boste s kuhanjem kave zaključili prehitro, okusi ne bodo tako polni. Prekratek čas pa lahko povzroči grenkobo.
Kavo v zrnju hranite v neprepustni, posodi brez svetlobe, toplote in vlage. Kava je najboljšega okusa, če jo zaužijete kmalu po kuhanju.
Vzemite si čas in si pripravite najboljšo kavo do sedaj. Uživajte v njeni aromi in okusu.
(Foto: pexels.com)