Ne veste, kako porabiti vse kumare? Tukaj je nekaj uporabnih nasvetov

Kumara je zaradi svoje zmožnosti dopolnjevanja sladkih in slanih jedi vsestranska kulinarična dobrina. Zaradi visoke vsebnosti vode in hrustljave teksture je zaslužila prav posebno mesto na krožnikih in v solatah po vsem svetu.
Kumara vsebuje več kot 90 % vode in je naravni hidrator, zato je odličen dodatek k poletnim namazom. Kumare so bogat vir vitaminov in mineralov. Vsebujejo vitamina K in C, ki podpirata zdravje kosti in delovanje imunskega sistema, ter različne antioksidante, ki prispevajo k splošnemu dobremu počutju.
Zaradi visoke vsebnosti vode, silicijevega dioksida in antioksidantov je kumara priljubljena sestavina pri negi kože. Z nanosom rezin kumare na kožo lahko ublažite zabuhlost in poskrbite za osvežilen in poživljajoč učinek.
Kumare lahko uživate na nešteto načinov – narezane na rezine v solatah, marinirane kot pikanten prigrizek ali vmešane v osvežilne ohlajene juhe.
Tukaj je nekaj receptov, ki vsebujejo kumare:
(Foto: pixabay.com)