Bine je ponosen na svoj kruh z drožmi! Bi ga spekli tudi vi?
Ključ do okusnega kruha s hrustljavo skorjo in puhasto sredico so droži.
Kuharski mojster Bine Volčič je svojim Instagram sledilcem ponosno pokazal svoj kruh z drožmi, ki mu je odlično uspel. “Po večih neuspelih poizkusih je tale res primeren za objavo,” je ponosno zapisal Bine pod fotografijo hlebčka.
Kruh z drožmi je dokaz starodavne umetnosti fermentacije. Priprava kvašenega testa zahteva potrpežljivost in popolno ravnovesja med hidracijo, časom fermentacije in temperaturo.
Vsestranskost kvašenega testa presega le klasični hlebček. V kulinariki ga lahko porabite za peko hrustljavih buhteljnov, baget, rahlih žemljic, testa za pico ali celo peciva.
Kvašeno testo lahko ugodno vpliva na prebavo. Ima nižji glikemični indeks, zato je ugodna izbira za tiste, ki iščejo zdravo izbiro kruha.
(Foto: Instagram/binevolcic)