V čem je razlog, da ta zdrava hrana uničuje vaš nasmeh?

Obožujete špinačo, vendar sovražite čuden občutek, ki vam ga pušča na zobeh? Niste sami. Veliko ljudi ima po uživanju špinače na zobeh občutek krede, zrnatosti ali zamegljenosti. To je posledica visoke vsebnosti oksalne kisline v špinači. Oksalna kislina je naravno prisotna spojina, ki se lahko veže na kalcij in tvori kristale kalcijevega oksalata. Ti kristali se lahko prilepijo na zobe in povzročijo čuden občutek.
Čeprav je občutek na špinačnih zobeh neškodljiv, je lahko neprijeten.
Tukaj je nekaj nasvetov za zmanjšanje tega občutka.
Špinačo pred uživanjem skuhajte ali blanširajte. To bo pomagalo razgraditi oksalno kislino.
Po uživanju špinače si usta sperite z vodo. S tem boste odstranili morebitne ostanke oksalne kisline.
Po uživanju špinače si umijte zobe. S tem boste odstranili kristale kalcijevega oksalata, ki so se prijeli na zobe.
Če imate še vedno občutek špinačnih zob, se posvetujte s svojim zobozdravnikom. Morda vam bo lahko priporočil druge načine za zmanjšanje tega občutka. 🙂
Naj vas občutek špinačnih zob ne ustavi pri uživanju te zdrave hrane. Upoštevajte te nasvete, da zmanjšate ta občutek in uživate v vseh koristih špinače.
(Foto: Getty Images)