Ste že slišali za ta povsem preprost trik za pripravo popolnega sladkorja v prahu?

Ste že naveličani, da je vaš sladkor v prahu zrnat, grudast ali premalo sijoč? Za vas imamo dobro novico! Obstaja čuden trik, s katerim bo vaš sladkor v prahu vedno popoln.
Potrebujete le dve sestavini; kristalni sladkor in koruzni škrob.
Združite ju v zmogljivem mešalniku ali kuhinjskem robotu in mešajte, dokler sladkor ne postane fino mlet. To je to! Vaš domači sladkor v prahu je zdaj pripravljen za uporabo za pripravo sijočih glazur in puhastega glaziranja.
Zakaj ta čuden trik deluje?
Zato ler oruzni škrob pomaga preprečiti, da bi se sladkor zlepil skupaj. Poleg tega sladkor dobi bolj gladko strukturo, zaradi česar je idealen za pripravo glazur in prelivov. Ko boste naslednjič pekli, ne pozabite uporabiti tega čudnega trika, da bo vaš sladkor v prahu popoln. Vaše pecivo, piškoti in krofi vam bodo hvaležni!

Tukaj je še nekaj dodatnih nasvetov za pripravo popolnega sladkorja v prahu
Uporabite zmogljiv mešalnik ali kuhinjski robot, da boste dosegli najboljšo mletje.
Pred uporabo sladkor v prahu presejte, da odstranite morebitne grudice.
Po potrebi dodajte še malo mleka ali smetane, da sladkor v prahu razredčite.
Sladkor v prahu shranjujte v neprepustni posodi, da bo ostal svež.
S temi nasveti boste vsakič pripravili popoln sladkor v prahu!
(Foto: Getty Images)