Kako pripravite cimetov sladkor?

Cimetov sladkor je preprosta, vendar okusna kombinacija sladkorja in cimeta, ki ga lahko uporabite za dodajanje okusa in sladkosti različnim živilom. Toda ali ste vedeli, da lahko cimetov sladkor uporabite tudi pri peki? V tem članku vam bomo pokazali, kako doma pripraviti cimetov sladkor, in z vami delili nekaj naših najljubših načinov njegove uporabe.
Kako pripravite cimetov sladkor? Priprava cimetovega sladkorja je preprosta in traja le nekaj minut.
Sestavine
1 skodelica kristalnega sladkorja
2 žlici mletega cimeta
Navodila
V manjši skledi zmešajte sladkor in cimet. Mešajte, dokler se dobro ne povežeta. To je to! Vaš cimetov sladkor je pripravljen za uporabo.
Zdaj, ko veste, kako pripraviti cimetov sladkor, pa poglejmo skupaj o nekaterih njegovih najboljših načinih uporabe. Tukaj je nekaj naših najljubših.
Posujte z njim francoske toaste, palačinke ali vaflje. To je klasičen način uporabe cimetovega sladkorja, ki bo vedno pravi hit.
Uporabite ga za pripravo cimetovih zvitkov. Cimetovi zvitki so okusna in dekadentna poslastica, še boljši pa so, če so narejeni s cimetovim sladkorjem.
Jabolka obložite s cimetovim sladkorjem in jih specite. To je odličen način za uživanje v jesenskih okusih cimeta in jabolk.
Pripravite piškote s cimetovim sladkorjem. Ti piškotki so mehki in polni cimetovega okusa.
To je le nekaj od številnih načinov uporabe cimetovega sladkorja. Bodite ustvarjalni in poskusite, kaj si lahko tudi sami izmislite!
(Foto: Getty Images)