To je zelo dober način, da bo vaša zelenjava ostala sveža in hrustljava
Je videti vaša zelenjava vedno uvela in porjavela? Ali po dnevu ali dveh že izgubi okus? Če je tako, niste edini. Toda obstaja preprosta rešitev, ki lahko pomaga, in to je ledena kopel. Da, prav ste slišali.
Ledena kopel je odličen način, da zelenjavo ohranite svežo in hrustljavo. Ko zelenjavo potopite v ledeno vodo, ustavi proces “kuhanja” in ohrani njeno naravno barvo in okus. Pomaga tudi učvrstiti teksturo zelenjave, tako da ne bo kašasta.
Za pripravo ledene kopeli preprosto napolnite veliko skledo z vodo in ledom. Nato dodajte zelenjavo in pustite, da se namaka 10-15 minut. Pred uporabo zelenjavo odcedite in jo osušite.
Tukaj je nekaj prednosti zaradi uporabe ledene kopeli za zelenjavo
Ohranja zelenjavo dlje časa svežo in hrustljavo
Ohranja naravno barvo in okus
Učvrsti njeno teksturo
Preprečuje prekuhavanje
Omogoča tudi lažje lupljenje zelenjave
Zato naslednjič, ko boste kuhali kakšno jed z zelenjavo, nikar ne pozabite na ledeno kopel! To je povsem preprost trik, ki lahko močno spremeni kakovost vaše zelenjave in jedi.
(Foto: Getty Images)