Teh 6 trikov bo poskrbelo, da bodo vaša jabolka ostala okusna dlje časa
Imate radi jabolka, vendar sovražite, da tako hitro porjavijo? Potem imate srečo! Obstaja nekaj preprostih trikov, s katerimi lahko poskrbite, da bodo vaša jabolka več ur ostala sveža in okusna.
Namočite jih v limonin sok
Limonin sok je naravni antioksidant, ki pomaga preprečevati oksidacijo, kemično reakcijo, zaradi katere jabolka porjavijo. Jabolčne rezine pred shranjevanjem preprosto za nekaj minut namočite v limonin sok in ostale bodo videti kot nove.
Posujte jih s soljo
Tudi sol pomaga preprečevati oksidacijo. Jabolčne rezine pred shranjevanjem posujte z malo soli in ostale bodo dlje časa sveže.
Potopite jih v medeno vodo
Med je še en naravni antioksidant, ki lahko pripomore k temu, da jabolka ne porjavijo. Preprosto zmešajte enaka dela medu in vode ter pred shranjevanjem v mešanico potopite jabolčne rezine.
Shranjujte jih v neprepustni posodi
Zrakotesne posode preprečujejo dostop kisika do jabolk, kar lahko prepreči, da bi jabolka porjavela.
Shranjujte jih v hladilniku
Tudi hlajenje jabolk lahko pomaga upočasniti proces rjavenja.
Uporabite sredstvo za preprečevanje porjavelosti
Na voljo so številni komercialni zaviralci porjavitve, ki lahko pomagajo preprečiti porjavitev jabolk. Ti izdelki so običajno izdelani iz sestavin, kot sta askorbinska ali citronska kislina.
Torej, to je to! To je le nekaj od številnih načinov, kako lahko preprečite, da bi jabolka porjavela. Ko boste naslednjič rezali jabolko, poskusite enega od teh trikov. Jabolka vam bodo hvaležna!
(Foto: Getty Images)