Taro je starodavna superhrana, ki je končno dočakala svoj trenutek
Taro je gomoljasta koreninasta zelenjava, ki je v jugovzhodni Aziji in Polineziji že več tisoč let osnovno živilo. Je vsestranska zelenjava, ki jo lahko uživamo kuhano ali surovo, in je dober vir ogljikovih hidratov, vlaknin in vitaminov.
Taro je tudi dober vir antioksidantov, ki lahko pomagajo zaščititi vaše celice pred poškodbami. Poleg tega se je izkazalo, da ima taro protivnetne lastnosti, kar lahko pomaga zmanjšati tveganje za kronične bolezni, kot so npr. bolezni srca.
Še nekaj informacij o korenini taro
Taro je dober vir prehranskih vlaknin, ki lahko pomagajo uravnavati prebavo in spodbujajo zdravje srca.
Je tudi dober vir vitaminov C in E, antioksidantov, ki lahko pomagajo ščititi telo pred poškodbami.
Taro vsebuje odporen škrob, ki je vrsta ogljikovih hidratov, ki se v tankem črevesju ne prebavijo. Odporni škrob lahko pomaga izboljšati nadzor nad krvnim sladkorjem in spodbuja zdravje črevesja.
Taro je vsestranska sestavina, ki jo lahko uporabite v različnih jedeh, vključno z juhami, enolončnicami, karijem in sladicami.
Ko boste naslednjič iskali novo zdravo in okusno živilo, posezite po tej zelenjavi! Ne boste razočarani.
(Foto: Getty Images)