Ste že slišali za narbonski med?

Ste že kdaj slišali za narbonski med? Ta nežen francoski med ima edinstven okus, ki ni podoben nobenemu drugemu medu. Nekateri pravijo, da ima okus po limonini skuti, drugi pa, da ima bolj cvetlično oziroma zeliščno noto… Narbonski med se prideluje v francoski regiji Languedoc in je že stoletja cenjen zaradi svojega okusa in kakovosti. Nekoč je veljal za najdražji med na svetu!
Narbonski med je danes še vedno priljubljena izbira za vse, ki cenijo vrhunski med. Pogosto se uporablja pri peki, kuhanju in kot naravno sladilo.

Žal je zaradi širjenja vinogradov čisti, pravi narbonski med vse težje dobiti. Kupci morajo biti pozorni na ponarejeni med, ki običajnemu medu dodajajo okus rožmarina in ga prodajajo kot narbonski med. Drugi proizvajalci uporabljajo druge metode pri zavajanju. Nekateri čebele hranijo s sladkorjem, kar seveda zmanjšuje kakovost medu. Drugi proizvajalci pa lahko med zmešajo s sladkorno vodo, da je videti tekoč.
Če boste kdaj iskali edinstven in okusen med, je narbonski med odlična izbira. Vašemu naslednjemu obroku ali prigrizku bo zagotovo dodal pridih razkošja.
(Foto: Getty Images)