Ta trik bo poskrbel, da bodo vaše vložene kisle kumarice tako hrustljave, da še sami ne boste verjeli

Ste že naveličani, da so vaše domače kisle kumarice kašaste? Želite izvedeti preprosto skrivnost za čim bolj hrustljave kisle kumarice. No, ne iščite več! Skrivnost je v tem, da v slanico dodate tanine. Tanini so naravne spojine, ki preprečujejo, da bi celične stene kumaric razpadle, zaradi česar postanejo kašaste.
Solnici lahko tanine dodate na več različnih načinov. Uporabite lahko grozdne liste, lovorjeve liste ali čajne liste. Uporabite lahko tudi hrastove trske ali lubje.
Če uporabljate grozdne liste, jih nekaj dodajte na dno vsakega kozarca, preden ga napolnite s kumaricami. Če uporabljate lovorjeve liste, v vsak kozarec dodajte enega ali dva. Če uporabljate čajne liste, uporabite približno eno čajno žličko na kozarec. Slanici lahko dodate tudi tanine, tako da uporabite kis, ki vsebuje veliko taninov. Dobra izbira sta jabolčni in rdeči vinski kis.
Dodajanje taninov v slanico je preprosta skrivnost za pridobivanje najbolj hrustljavih doma konzerviranih kislih kumaric. Ko boste naslednjič pripravljali kisle kumarice, ne pozabite dodati nekaj taninov!
(Foto: Getty Images)