Poznate te skrivnosti za vedno popolno mleto govedino?

Če ste že pošteno naveličani suhega govejega mesa brez okusa, imate srečo!
Pripravili smo vam nekaj nasvetov za pripravo mlete govedine, ki vam bodo spremenili življenje. 🙂
Ponev ne napolnite preveč
Če v ponev naenkrat dodate preveč mletega govejega mesa, se to namesto da bi se speklo, sopari.
Rezultat bo suho meso brez okusa.
Namesto tega mleto govedino kuhajte v serijah, da bo imela dovolj prostora za “porjavitev”.
Uporabite vročo ponev
Vroča ponev pripomore k hitremu in enakomernemu “porjavenju” mletega govejega mesa.
Preden boste dodali mleto govedino, segrejte ponev pri srednje visoki temperaturi.
Med kuhanjem zdrobite mleto govedino
Ko se govedina kuha, jo z leseno žlico ali lopatico zdrobite na majhne koščke.
Tako bo meso enakomerno “porjavavelo” in se ne bo prilepilo na ponev.

Govejega mesa ne prekuhajte
Prekuhana mleta govedina bo suha in trda.
Mleto govedino kuhajte, dokler ne porjavi, vendar mora biti v sredini še vedno rahlo rožnata.
Govedino začinite s soljo in poprom
Sol in poper sta bistvenega pomena za poudarjanje okusa mlete govedine.
Pred in po kuhanju začinite mleto govedino s soljo in poprom.
To je le nekaj nasvetov za kuhanje mletega govejega mesa, ki vam bodo pomagali, da doma pripravite mleto goveje meso restavracijske kakovosti. Ko si boste naslednjič zaželeli hamburger, taco ali pa celo sloppy joe, ne pozabite uporabiti teh nasvetov!
(Foto: Getty Images)