Napake, ki jih ljudje največkrat delajo pri mletju mesa! Nikar jih ne delajte tudi vi!

Vedno lahko naredite napake, ki bodo uničile vaše mleto meso. Tukaj so napake, ki se jim morate pri mletju mesa izogniti:
Ne upoštevajo navodila za uporabo!
Vsak mlinček za meso je drugačen, zato je pomembno, da pred začetkom mletja skrbno preberete navodila. Tako se boste izognili poškodbam mlinčka ali temu, da bi bilo vaše mleto meso trdo.
Ne pregledajo mesa, da bi odkrili nezaželene dele!
Preden zmeljete meso, si vzemite čas in ga preglejte, da v njem ne boste našli kosti, hrustanca ali drugih neželenih delov. Ti lahko pokvarijo teksturo mletega mesa in ga celo naredijo nevarnega za uživanje.
Prehitro meljejo!
Prehitro mletje lahko povzroči, da je meso trdo in suho. Namesto tega meso meljite počasi in enakomerno. Tako bo meso ostalo vlažno in okusno.
Ne uporabljajo prave velikosti mletja!
Velikost mletja vpliva na strukturo mletega mesa. Grobo mletje boste na primer uporabili za hamburgerje, medtem ko boste fino mletje uporabili za klobase. Eksperimentirajte z različnimi velikostmi mletja, da najdete tisto, ki vam najbolj ustreza.
Ne dodajajo maščobe!
Maščoba je bistvena za ohranjanje vlažnosti in okusa mletega mesa. Če meljete pusto meso, obvezno dodajte nekaj maščobe, na primer slanino, svinjsko pleče ali govejo mast.
Ne mešajo mesa!
Ko meso zmeljete, ga temeljito premešajte. Tako boste maščobo enakomerno porazdelili in preprečili, da bi meso postalo trdo.
Mletega mesa ne shranjujejo pravilno!
Mleto meso je treba hraniti v hladilniku največ 1-2 dni. Če mletega mesa ne boste takoj uporabili, ga zamrznite za največ 3 mesece.
Mletega mesa ne odmrznejo pravilno!
Prehitro odmrzovanje mletega mesa lahko povzroči, da je meso trdo in celo nevarno za uživanje. Mleto meso čez noč odmrznite v hladilniku ali 30 minut v hladni vodni kopeli.
Mletega mesa ne uporabijo takoj!
Ko je mleto meso odmrznjeno, ga je treba takoj skuhati. Odtajanega mletega mesa ne zamrzujte ponovno.
(Foto: Getty Images)