Uganete katera sestavina lahko naredi vaše sendviče še boljše?
Kalčki so odličen način, kako sendviču dodati nekaj hrustljavosti in hranilnih snovi.
Vsebujejo malo kalorij in maščob ter so dober vir beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov.
Na voljo je veliko različnih vrst kalčkov, zato lahko najdete takšne, ki vam bodo ustrezali.
Nekatere priljubljene vrste kalčkov so kalčki lucerne, brokolija, redkvice in fižola mung.
Kalčki so tudi dober vir encimov, ki so pomembni za prebavo. Pomagajo razgraditi hrano in izboljšajo zdravje črevesja.
Poleg tega, da so kalčki zdravi, so tudi zelo vsestranski.
Dodate jih lahko sendvičem, solatam, zavitkom in celo ocvrtemu krompirju.
So odličen način za dodajanje dodatnega okusa in hranilnih snovi jedem.
Tukaj je nekaj nasvetov za dodajanje kalčkov v sendviče:
Preden kalčke dodate v sendvič, jih dobro sperite. S tem boste odstranili morebitno umazanijo ali bakterije.
Kalčke osušite s papirnato brisačo. S tem preprečite, da bi se zaradi njih sendvič razmočil.
Kalčke dodajte sendviču na koncu postopka sestavljanja. Tako bodo ostali hrustljavi.
(Foto: Getty Images)