Pečen krompir v zračnem cvrtniku je lahko enkraten način, s katerim boste naredili edinstven vtis na vaše goste

Kuhanje pečenega krompirja v zračnem cvrtniku je odličen način za hrustljavo kožo na zunanji strani in puhasto meso v notranjosti.
Pečen krompir v zračnem cvrtniku je hiter in enostaven način za pripravo vašega okusnega in zdravega obroka.
Če želite pečen krompir speči v zračnem cvrtniku, ga preprosto segrejte na 200 stopinj Celzija.
Krompir očistite in ga povsod prebodite z vilicami.
Krompir položite v košaro cvrtnika in ga pecite 30-40 minut oziroma vse do takrat dokler ni mehak, ko ga prebodete z vilicami.
Če želite pečenemu krompirju dodati še dodaten okus, ga lahko pred peko tudi premažete z oljčnim oljem ali stopljenim maslom. Dodate lahko tudi svoje najljubše dodatke, kot so npr. kisla smetana, sir, koščki slanine ali drobnjak.

Tukaj smo pripravili za vas še nekaj nasvetov za pripravo pečenega krompirja v zračnem cvrtniku:
Uporabite velik krompir.
Večji krompir se bo skuhal bolj enakomerno kot manjši krompir.
Krompir prebodite z vilicami. Tako bo para lažje uhajala in boste preprečili, da bi krompir “razneslo”.
Krompir kuhajte 30-40 minut.
Čas kuhanja bo seveda odvisen od velikosti krompirja.
Pred rezanjem pustite krompir nekaj minut tudi počivati.
Tako se bodo sokovi ponovno razporedili po krompirju.
Karseda uživajte v pripravi in presenetite sebe ter vaše goste! 🙂
(Foto: Getty Images)