Bolonjska omaka, zaradi katere vam bodo zavidali celo vaši najboljši prijatelji

Bolonjska omaka je krepka in aromatična omaka, ki je odlična za testenine.
Če želite vašo bolonjsko omako narediti še bolj okusno, vam bomo pomagali, da boste storili le nekaj teh stvari.
Uporabite prave sestavine!
Kakovost sestavin bo močno vplivala na okus vaše omake. Uporabite sveže in kakovostno mleto goveje meso, paradižnik in zelišča.
Meso ustrezno prepražite!
To je pomemben korak, ki bo pomagal razviti okus omake. Meso pražite na srednji temperaturi, dokler ni kuhano in porumenele vse strani.
Zelenjavo prepražite!
Če zelenjavo pred dodajanjem v omako prepražite, se bodo njene arome sprostile.
Čebulo, korenje in zeleno dušite, dokler se ne zmehčajo in postanejo prosojni.
Dodajte vino!
Če boste v omako dodali še kanček vina, bo okus še globlji in kompleksnejši.
Omako kuhajte počasi!
Če boste omako kuhali počasi boste s tem omogočili, da se okusi razvijejo in zlijejo.
Omako kuhajte vsaj 2 uri ali do 4 ure na nizkem ognju.
Omako dobro začinite!
Ne bojte se omako izdatno začiniti s soljo, poprom ter drugimi zelišči in začimbami.
Uporabite čisto malo mleka!
Mleko bo pomagalo, da bo vaša omaka bolj gladka in bogata.
(Foto: Getty Images)