Tukaj je 10 pravil naših babic za odličen pire krompir!

Pire krompir je klasična hrana, ki jo uživamo vse generacije.
Prav naše babice so vedele veliko o pripravi popolnega pire krompirja in v tem kratkem članku bomo z vami delili njihove skrivnosti.
Vsi zelo cenimo znanje naših babic! Se strinjate?
Uporabite pravi krompir!
Russet krompir je najboljši za pire krompir, saj vsebuje veliko škroba, ki mu daje puhasto teksturo.
Začnite s hladno vodo!
Če boste v lonec dodali vročo vodo, se bo krompir na zunanji strani skuhal prehitro, v notranjosti pa se ne bo skuhal do konca.
Vodo solite!
Soljenje vode bo pripomoglo k enakomernemu kuhanju krompirja in mu dodalo okus.
Krompirja ne prekuhajte!
Prekuhan krompir bo kašast in bo imel gumijasto strukturo.
Krompir dobro odcedite!
Zaradi odvečne vode bo krompir postal tekoč.
Krompir takoj pretlačite!
Če pustite krompir stati, bo začel vpijati vlago iz zraka in postal trden.
Uporabite lahkoten dotik!
Če krompir preveč zmečkate, bo postal lepljiv.
Dodajte pravo količino tekočine!
Zaradi prevelike količine tekočine bo krompir tekoč, zaradi premajhne pa suh.
Krompir začinite po okusu!
Ne bojte se dodati soli, popra in drugih začimb po svojem okusu.
Krompir takoj postrezite!
Pire krompir je najbolje postreči vroč in svež.
(Foto: Getty Images)
Tukaj sta še dva dodatna nasveta samo za vas, kako se boste lahko še izognili napakam pri pripravi pire krompirja:
Krompir temeljito operite!
S tem boste odstranili vso umazanijo ali ostanke, zaradi katerih bi lahko imel krompir grenak okus.
Pire krompirju dodajte druge sestavine!
Med priljubljenimi dodatki so kisla smetana, maslo, sir, drobnjak in slanina.
Pa dober tek! 🙂
(Foto: Getty Images)