Ste slišali za to skrivno sestavino, ki bo popolnoma izboljšala vašo omako za testenine?
Če iščete način, kako omaki za testenine dodati nežno sladkost in globok okus, je melasa popolna sestavina.
Melasa je gost, temen sirup iz sladkornega trsa ali sladkorne pese. Ima bogat, karameliziran okus, ki se odlično ujema s paradižnikom.
Ko omaki za testenine dodate melaso, ta naredi nekaj stvari.
Prvič, doda sladkobo, vendar ne na pretiran način.
Sladkost melase uravnoteži kislost paradižnika, zato je celoten okus omake kompleksen in dobro zaokrožen.
Drugič, melasa doda globino okusa.
Karamelizirani toni melase dajejo omaki bogatejši in kompleksnejši okus.
To je še posebej opazno, če uporabljate preprost, osnovni recept za omako za testenine.
Tretjič, melasa doda omaki vlago.
To lahko pomaga preprečiti, da bi se omaka med kuhanjem izsušila.
Samo ena žlica ali dve žlici melase bosta povsem zadostovali.
Tukaj je nekaj nasvetov za uporabo melase v omaki za testenine:
Začnite z majhno količino melase in jo sproti okušajte.
Ne smete jo dodati preveč, sicer bo omaka presladka.
Melasa ima močan okus, zato jo je najbolje uporabiti v kombinaciji z drugimi sestavinami.
Poskusite jo dodati osnovni omaki marinara ali mesni omaki z mleto govedino ali klobaso.
Melaso lahko uporabite tudi za pripravo bolj zapletenih omak.
Poskusite jo dodati omaki s praženo zelenjavo ali omaki s pridihom vročine.
(Foto: Getty Images)