Rižota, za katero mislite, da je že konec z njo, se v resnici lahko še reši. Kako pa se sprašujete?
Rižota je okusna in vsestranska jed, vendar jo je težko pogreti, ne da bi se izsušila ali postala kašasta.
Tukaj je nekaj nasvetov, kako segreti rižoto, da bo imela enako dober okus kot sveže pripravljena:
Uporabite pravo metodo!
Rižoto je najbolje pogrevati na štedilniku.
Tako bo rižota ostala vlažna in kremasta.
Rižoto lahko pogrejete tudi v mikrovalovni pečici, vendar ji dodajte malo juhe ali vode, da se ne izsuši.
Dodajte malo tekočine!
Ko segrevate rižoto, je pomembno, da ji dodate malo tekočine, ki jo bo pomagala zrahljati.
Tako preprečite, da bi rižota postala suha ali grudičasta.
Uporabite lahko isto juho ali zalogo, ki ste jo uporabili za kuhanje rižote, lahko pa uporabite tudi vodo.
Segrevajte jo počasi!
Rižote ne segrevajte prehitro, sicer se bo izsušila.
Segrevajte jo na srednji temperaturi in nenehno mešajte, dokler se ne segreje do konca.
Na koncu dodajte košček masla!
Ko je rižota segreta, ji dodajte košček masla, da bo bogata in kremasta.
(Foto: Getty Images)