“Italijanski led” je popolna poletna poslastica
Italijanski led je zamrznjena sladica iz sadja ali soka, sladkorja in vode.
Podoben je sorbetu in snežnim kornetom, vendar ne vsebuje mleka in jajc.
Italijanski led se običajno postreže v majhnih skodelicah ali stožcih, pogosto pa je posut s posipom ali stepeno smetano.
Italijanski led naj bi izviral s Sicilije v Italiji, kjer ga imenujejo granita.
Prve trgovine z italijanskim ledom v Združenih državah Amerike so se odprle v začetku leta 1900, sladica pa je hitro postala priljubljena.
Danes italijanski sladoled uživajo po vsem svetu.
Italijanski led ima veliko različnih okusov, med najbolj priljubljenimi pa so limona, češnja, lubenica in mango.
Italijanski led lahko pripravimo tudi z bolj eksotičnimi okusi, kot so sivka, granatno jabolko in kokos.
Italijanski led je osvežilna in okusna poslastica, ki je kot nalašč za vroče poletne dni.
Je tudi dober vir vitaminov in mineralov ter vsebuje malo kalorij in maščob.
Tukaj je nekaj stvari, zaradi katerih je italijanski led poseben:
Je dober vir vitaminov in mineralov, kot sta vitamin C in kalij.
Vsebuje malo kalorij in maščob.
Je osvežujoča in okusna poslastica, ki je kot nalašč za vroče poletne dni.
Ime “italijanski led” je pravzaprav napačno poimenovanje.
Sladica ni bila izumljena v Italiji, temveč v Združenih državah Amerike, kjer so jo izumili italijanski priseljenci.
Prva prodajalna italijanskega ledu v ZDA je bila odprta leta 1903 v Hobokenu v New Jerseyju.
(Foto: Getty Images)