Spremenite ostanke vašega zamrznjenega sadja v neverjetne solatne prelive!

Priprava preliva iz presežkov zamrznjenega sadja je iznajdljiv in okusen pristop k zmanjšanju količine zavržene hrane, hkrati pa solate napolni z eksplozijo okusov.
Vendar je treba paziti na morebitno preveliko sladkost, ki jo lahko povzroči to sadje.
Da boste dosegli ravnovesje, je zelo pametno, da sadje zmešate s kislimi elementi, kot sta balzamični kis ali jabolčni kis, ter dodajte olje, kot sta oljčno olje ali olje iz grozdnih pešk, s čimer nastane dobro zaokrožen vinaigrete ali solatni preliv.
Za še boljši okus lahko dodate še dodatne sestavine, kot sta med ali pa listi bazilike, in jih spretno mešajte, dokler ne dosežete želenega okusa.
Predvsem jagodni vinaigrete se odlično poda k ohrovtu ali solati s kosmuljami.
Čeprav je kombinacija jagodičevja in balzamičnega preliva izvrstna, ne smete spregledati možnosti, ki jih ponuja tudi mango.
Tudi iz njega lahko s podobnimi sestavinami, ki ustvarjajo okus, pripravite čudovite solatne prelive.
Na primer, tropsko navdihnjen preliv lahko ustvarite tako, da mango zmešate s sladko čilijevo omako, oljem nevtralnega okusa, limetinim sokom in izbranimi zelišči, kot sta koriander in drobnjak.
Ta okusen preliv se izjemno dobro ujema s kozicami na žaru ali žitnimi krožniki.
Ker je mango v primerjavi z jagodičevjem čvrstejši in bolj mesnat, je preliv ali vinaigrete na osnovi manga seveda gostejši in se razlikuje od preliva ali vinaigrete na osnovi jagodičevja.
(Foto: Getty Images)
Nasvet: Za optimalno odtajanje zamrznjenega sadja je priporočljivo, da ga postavite v hladilnik za približno 6 do 8 ur, zlasti če gre za kilogramsko vrečko.
Ta postopen postopek odmrzovanja zagotavlja enakomerno in enakomerno odmrzovanje ter ohranja kakovost sadja.
Pri odmrzovanju se pogosto zgodi, da sadje sprosti nekaj odvečne tekočine.
Vendar te tekočine ni treba zavreči, saj jo je mogoče učinkovito vključiti v solatni preliv.