Ne boste verjeli, kaj vse lahko naredite s krompirjevimi olupki!

Krompirjeve olupke pogosto zavržemo, vendar jih lahko dejansko uporabimo kot odlično gostilo za juhe, enolončnice in druge jedi. Krompirjevi olupki vsebujejo veliko škroba, ki jim daje zgoščevalne lastnosti.
Za pripravo krompirjevih olupkov v prahu olupke preprosto operite in posušite, nato pa jih dehidrirajte v nizkotemperaturni pečici ali dehidratorju.
Ko so olupki suhi, jih zmeljite v droben prah.
Krompirjev prah lahko shranite v nepredušno zaprti posodi na hladnem in suhem mestu.
Če želite krompir v prahu uporabiti kot zgoščevalec, preprosto dodajte majhno količino v jed in mešajte, dokler se ne raztopi. Količina krompirja v prahu se razlikuje glede na želeno gostoto.
Če želite gostejšo konsistenco, dodajte več krompirja v prahu.
Tukaj je nekaj nasvetov za uporabo krompirjevih olupkov v prahu kot zgoščevalca:
Začnite z majhno količino krompirjevega prahu in ga po potrebi dodajte več!
Krompirjev prah v posodi mešajte, dokler se ne raztopi.
Če krompir v prahu uporabljate v juhi ali enolončnici, ga dodajte proti koncu kuhanja, da se ne razkuha.
Krompir v prahu lahko uporabite tudi za zgoščevanje omak, prelivov in drugih jedi.
Uporaba krompirjevih olupkov v prahu je odličen način za zmanjšanje količine zavržene hrane in dodajanje naravne zgoščevalne moči vašim jedem.
Ko boste naslednjič lupili krompir, ne zavrzite olupkov!
Spremenite jih v zgoščevalec in uživajte v vseh prednostih te vsestranske sestavine.
(Foto: Getty Images)