Ste že slišali za najbolj oddaljeno restavracijo na svetu z Michelinovo zvezdico?

V osrčju Ferskih otokov, majhnega arhipelaga med Islandijo in Norveško, se nahaja kulinarični dragulj, ki si je prislužil mednarodno priznanje – Koks.
Ta nevsiljiva restavracija na oddaljenem otoku Streymoy je zaslovela kot ena najtežje dostopnih restavracij na svetu, nagrajenih z Michelinovo zvezdico.
Koks slovi po svojem edinstvenem pristopu k nordijski kuhinji, ki črpa navdih iz razgibane pokrajine in bogatih virov Ferskih otokov.
Njegov meni je praznovanje sestavin lokalnega izvora, kot so fermentirano jagnje, morske alge in morske ptice, ki jih skrbno pripravlja priznani kuhar Poul Andrias Ziska.
Toda Koks resnično odlikuje njegova izoliranost.
Dostopen je le po morju ali s helikopterjem, zato morajo avanturistični ljubitelji hrane premagati zahrbtne vode ali nepredvidljivo vreme, da bi doživeli to gastronomsko razkošje.
Zaradi oddaljenosti Koksa in njegove kulinarične odličnosti je postal priljubljena destinacija za epikurejske popotnike, ki želijo okusiti nekaj izjemnega.
Rezervacije v restavraciji Koks so zelo konkurenčne, saj so čakalne vrste dolge več mesecev.
Restavracija vsak večer sprejme omejeno število gostov, kar zagotavlja intimno in nepozabno kulinarično izkušnjo.
(Foto: Facebook – Visit Faroe Islands)